Saturday, September 17, 2011

sweet couple ?

assalammualaikumm , hm , oke , tgk tajuk entry tuu . ehh , entry jiwang ke ni erk ? =.= hm ... oke , berbalik kat tajuk . cewahh , dah mcm forum :P haa , sweet kan couple ? eceh , tak payah nak malu-malu ngaku . haha . almaklom , ade orang boleh jd penyuntik semangat . lagi-lagi time exam . kan kan ? lps tuu , dpt share susah senang . haa , tak habis lagi , dia jugak boleh jaga diri kita . ewah ewah , mmg sweet laa kan ?


tapi kan ..
kenapa mesti nak cari orang yg belum sah jd milik kita utk jd penyuntik semangat ?
mungkin kita lupa , kita lagi ingat yg kebahagiaan terletak di tgn manusia . sdgkn ALLAH sentiasa dekat dkt kita . kita lupa , sebenanye berdoa tuu kebahagiaan abadi . tempat kita berharap . 

 Doa ialah pengabdian daripada seorang hamba kepada Tuhan-Nya.

‘Berdoalah kepada-Ku nescaya Aku (Allah) akan perkenankan’ (Surah Ghafir 40:60)

'dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu.' (51:56)

oke , kenape mesti nak bangga dgn maksiat ? bgtw yg i'm taken by ____ . heh . orang yg tak brcouple dikate kuno , tak laku n mcm-mcm laa . ehh , at least orang yg dianggap kuno tu laa yg trselamat dr segala zina . zina hati , zina tangan , zina kaki , zina telinga .. hm , tp ade jugak yg dkt pd zina walaupun tak couple kan ? o.O kita ni mcm sdg bermain dgn mainan duniawi kan ? =.='

(35 : 24) Sesungguhnya Kami mengutus kamu dengan membawa kebenaran sebagai pembawa berita gembira dan sebagai pemberi peringatan. Dan tidak ada suatu umatpun melainkan telah ada padanya seorang pemberi peringatan.

thanks a lot dr.cinta  :)



No comments: