Saturday, January 26, 2013

^_^

ehemm ehemm , mood update blog di petang yang hening :) pagi pagi td bangun tido solat subuh then tido balik . sedar-sedar dh pukul 9.30 . wahhh dah laa ibu suruh sapu rumah , masak nasi , lauk segala bagai . abah pergi kerja , ibu hantar adik-adik pergi tuisyen . pukul 11 baru balik . gelabah gilaaa semua kerja tak siap lg . terus terjun dr katil basuh muka , then sapu rumah . 

       pastu dgn tak mandi nyaaa pergi kedai naik basikal nak beli sarapan dgn brg-brg nak masak . time nak keluar kedai tuu siyes tak tgk kanan kiri , mcm jalan tuu sndri punye . last last kene hon , rupenye lori kat belakang . fuhh cuak habaq hangg .. nyaris je kena langgar . nauzubillah .. kalau mati pun biar laa dlm husnul khatimah :')

    okeyy balik rumah tenangkn diri dulu . chill Ain , chill . sambung balik buat kerja rumah dgn kelam kabut , potong-potong ayam , nak masak tomyam . pastu terpikir ape lg yg nak masaknyee dlm masa 1 jam je . sempat lg bukak google search resipi yg nak masak . haha . last-last dapat laa jugak masak 3 lauk . tomyam , telur dadar dgn ayam masak kunyit . dlm hati punyelah doa harap-harap ibu dgn adik-adik takde la nak complain itu ini . 

    then , bila diaorng smpai je tgk-tgk semua dok tuju ke dapur . elehh nak rasa letuu orang masak . haha . bila mintak pendapat ibu , ibu kata okey sedap . so , dh boleh kahwin . cewahh haha . bannga kita tau . habis satu periuk . nnti boleh try masak lauk lain ^_^

gambar google . takde masa nak tangkap gambar bagai -.-"


No comments: