Tuesday, August 19, 2014

from KMNS to UUM

Fuhhh kanan, fuhhh kiri, perghh berhabuk betul dh blog ni. Serius wa rindu gilaaaaaa nak update sini. Tp saje la kann kumpul rindu byk byk dulu hahaha baru semangat nak menulis. Yeahh, tgk tajuk, tgk skrng. Ehh tengok laaaa cpt. Cehh taknak takpeee laaa kan haha. Haaa alhamdulillah, aku dh habis dh pun bljr dkt KMNS tuuu. Dh berbulan la jugakk. And syukur sgt dh dpt tawaran sambung Ijazah Sarjana Muda di UUM. 

Kalau diingat balik dulu, aku mmg taknak masuk matrik ni. Sampai nangis nangis la jugak. Tapi masa tu ibu pujuk kate "Allah takkan membebankan manusia di luar kemampuan seseorang. Kamu dapat sana, maknanya kamu mampu la." Yeee, parents aku mmg nak aku masuk matrik. Aku taknak masuk sana bukan sbb ape, sbb nya org kata life dkt matrik ni susah la ape laa. Tapi alhamdulillah, aku boleh skor lg better drpd masa aku kat sekolah dulu, utk subjek Sains laaa. 

Apa yg aku boleh kata, yee tak dinafikan life kat matrik sgtlahhh hectic. Tp kalau ada usaha, inshaa Allah boleh, fikir positif yeee ^_^ serius skrng aku rindu dgn semua kenangan kat sana, byk kenangan pahit manis. Rindu roomate, rindu classmate, rindu lecturer, rindu budak bilik dpn, bilik sebelah semua laaaaaaaa. 

Kalau cerita satu satu kenangan tu mmg takkan habis kann. In fact, kalau berWhatsapp dgn roomate bila buat flashback sikit pun dh gelak sakan dh. Padahal dlm fon tuu hahaha. Rindu gelak ketawa tuu.

roomate c3.3.9
dari kiri : Akma, Ain, Nisa, Hajar
Ni laaa orang yg paling aku rapat kat bumi KMNS tuu. Mana tak nya celik je mata dr tidur nampak diaorng. Rindu nak bljr sama sama, gosip, melantak megi tgh malam, ketawa tak ingat dunia, jalan jalan pusing satu matrik, joging same same, kutuk mengutuk. Hmmmm sedih. Bila lg kita boleh buat semua tu sama sama kannn. Ok tetibe teringat part plg best bila lukis muka crush masing masing ahahahahaha. Tapi aku takde crush k, diaorng je. HAHAHAHA. 

roomate + budak bilik dpn + budak bilik sebelah
Ni haaaa jiran kami laaa dkt aras C3 tingkat 3 wing B tuuu. Kalau dgr jerit sbb ada serangga tuu dh biasa sgt dh. Bukan aku jerit, tp budak sblh aku, si tudung hijau tuuu ahhahaha. Bilik dia semua warga penakut serangga hahahaha. Budak bilik depan yg kuat jerit, sangat happening lahhh. Teringat masa last day nak balik, one of them kata "Ain jgn balik lg tau, kita risau la Ain balik tak bgtau. Nnti nak balik ketuk pintu tau bgtau." Nampak kan betapa caring nyeeee budak aras aku ni haha.

dari kiri : Nabila, Akmar, Aisyah, Ain, Ainur
Wuuu ni sep sep pantai timur belaka nii, sesat sorang budak Perak, aku la tuuu. Ni la team project research and presentation aku. Geng dalam kelas ni. Dulu setiap kali habis task and rasa tengah tension sgt kiteorng msti 'menghargai diri' dengan mkn aiskrim sama sama. Sweet kann? Yee tau dh sweet hahaha. Part plg aku rindu, masa gap utk solat before kelas kitaorng akn solat dkt surau matrik sbb jauh nak balik bilik. Budak KMNS tau la mcm mana jauhnya kluster C tuu, naik bukit beb. Mane larat.. Haa tiap kali lps solat, msti salam, peluk cium then mintak maaf. Jadinya, kami mmg akn mntak maaf tiap kali lps habis solat. Yee aku rindu pelukan tuu.. Pelukan semangat utk aku teruskan hidup kat matrik.

classmate - s3cp4
Okehhh, ni laaa pracmate aku aka classmate. Kelas yg bising dan sgtlah huha huhaaa. Kesian lecturer yg ajar kami hahaha. Sebenarnya dlm gambar ni ada lecturer Biology kami jugak. Cuba la cari yg mana ehhh. HAHA kecik je orang nyee, comel. By the way, kelas aku ada 3 org je lelaki. Yela sbb modul 3 kan bljr Biology so majority mmg girls laaa. Kalau nak bljr dgn lelaki pergi ambil modul 2 sane sbb modul 2 budak fizik, so ramai la jugak lelakinya.

tikus comel, maafkan saya..
Haaa tu laaa antara orang orang yg aku rindu kat KMNS. Semoga kita sama berjaya yeee.. Walaupun lain tmpt bljr, harap nya lps ni jgn laa dilupakan kenangan antara kita. Acewahhh haha. 1 hb ni pendaftaran utk student baru di UUM. Mulakan hidup baru kat sana. Semoga Allah permudahkan urusan aku dgn kawan kawan yg lain. Aminn..

********************************************

Ketika kita menginginkan sesuatu yang tak kita DAPAT
Maka Allah meminta kita untuk sabar MENUNGGU. 
Ketika kesedihan menjatuhkan AIR MATA, 
Maka Allah meminta kita untuk berusaha TERSENYUM. 
Ketika perjalanan hidup terasa MEMBOSANKAN. 
Maka Allah menyuruh kita untuk banyak BERSYUKUR. 
Kita ada PERANCANGAN. 
Allah juga ada PERANCANGAN. 
Tetapi sehebat apapun kita merancang sesuatu. 
Tetap perancangan Allah adalah sebaik-baiknya. 
Ingatlah, Allah selalu memberikan kelebihan dibalik kekurangan. 
Allah selalu memberikan Kekuatan dibalik kelemahan. 
Allah selalu memberikan senyum dibalik kesedihan. 
Allah selalu memberikan Harapan dibalik keputusan.
Yakinlah.
 Kebahagiaan itu akan hadir juga pada waktunya. 
Sesuai rencana-Nya. Sesuai rancangan-Nya. 
Dan tak ada alasan bagi kita untuk meragukan-Nya. 
Amiin :)

6 comments:

miss wawa said...

jemput join Promote Url Blog

<a href="http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/08/promote-url-blog.html> http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/08/promote-url-blog.html </a>

Mia Liana said...

teringat masa bedah tikus dulu.. abis lunyai... huhuhu

nurul ain said...

miss wawa : okeyyy, thank youu :)

mia liana : same here, seronok sgt bedah smpai semua organ nak keluarkan hahaha.

miss wawa said...

senarai peserta UPDATE

http://duniamisskepeng.blogspot.com/2014/08/promote-url-blog.html

Dak Teja said...

Laaa samalah kita kemenes jugak!!! rindunyaaa kemenes... C3 ea? tak pawer. kita dulu duduk C5. hahahaha

nway gudluck kt uum nnt :)

nurul ain said...

wahhh teruja rasa ada budak kemenes baca hahahaha. eh eh c3 power lahh, ats bukit tau kena daki. awk jln straight jeeeeee hahaha. thankyouuuuuuuu :)