Sunday, September 25, 2011

makmal berhantu :o

assalammualaikumm , hyep , oke , tgk tajuk tuu . cerite hantuu ni . tak sesuai bagi ibu-ibu mengandung dan bg yg brpenyakit jantung :o dgr elok-elok tw . ehh , bace . silap silap . haaa , act , dah lame dah dgr cerite ni kat sekolah . orang kata makmal kimia kat sekolah berhantu .. ish3
v
v
v
v
v
v

ape yg dilukis ni ? haha .
 >.<

haa , itu pun sbb kalau masuk je makmal kimia tuu , semua ngantuk . 
cehh , konon jee . padahal tak phm ape yg diajar . haha .
berhantu lah sgt kannn ? :p



Saturday, September 17, 2011

i'm so happy :DD

big thanks to nani sbb dah menghabiskn kredit utk sembang . sejam rase mcm seminit je t.t
nak tido , tata ^_^


sweet couple ?

assalammualaikumm , hm , oke , tgk tajuk entry tuu . ehh , entry jiwang ke ni erk ? =.= hm ... oke , berbalik kat tajuk . cewahh , dah mcm forum :P haa , sweet kan couple ? eceh , tak payah nak malu-malu ngaku . haha . almaklom , ade orang boleh jd penyuntik semangat . lagi-lagi time exam . kan kan ? lps tuu , dpt share susah senang . haa , tak habis lagi , dia jugak boleh jaga diri kita . ewah ewah , mmg sweet laa kan ?


tapi kan ..
kenapa mesti nak cari orang yg belum sah jd milik kita utk jd penyuntik semangat ?
mungkin kita lupa , kita lagi ingat yg kebahagiaan terletak di tgn manusia . sdgkn ALLAH sentiasa dekat dkt kita . kita lupa , sebenanye berdoa tuu kebahagiaan abadi . tempat kita berharap . 

 Doa ialah pengabdian daripada seorang hamba kepada Tuhan-Nya.

‘Berdoalah kepada-Ku nescaya Aku (Allah) akan perkenankan’ (Surah Ghafir 40:60)

'dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu.' (51:56)

oke , kenape mesti nak bangga dgn maksiat ? bgtw yg i'm taken by ____ . heh . orang yg tak brcouple dikate kuno , tak laku n mcm-mcm laa . ehh , at least orang yg dianggap kuno tu laa yg trselamat dr segala zina . zina hati , zina tangan , zina kaki , zina telinga .. hm , tp ade jugak yg dkt pd zina walaupun tak couple kan ? o.O kita ni mcm sdg bermain dgn mainan duniawi kan ? =.='

(35 : 24) Sesungguhnya Kami mengutus kamu dengan membawa kebenaran sebagai pembawa berita gembira dan sebagai pemberi peringatan. Dan tidak ada suatu umatpun melainkan telah ada padanya seorang pemberi peringatan.

thanks a lot dr.cinta  :)



Friday, September 16, 2011

hey !

assalammualaikumm , hey , lame rasenye jari ni tak menari-nari ats keyboard :p sian blog saya , smkn jarang d update nampaknye . hee , skrng baru form 4 , tahun dpn lagi bersawang laa blog ni . hidup dlm form 4 ni so hectic ! rindu mase form 3 . hee , dah , taknak cerita panjang . nak layan vid matluthfi comel . oke , saya dah update . haha . okbai :P

mood tak tentu hala . rimas >.<



Saturday, September 10, 2011

bertudung vs tidak bertudung

klik pic utk tumbesaran
oke , dah baca ? hee , geram je tgk komen-komen tuu =.= walaupun entri ni dah lama ada dkt beberapa blog , tapi tak salah kalau kita sebarkan . dah , taknak tulis panjang-panjang >.<

--------------------------------------------------------------------------------------

"selagi kita Islam , dakwah tuu wajib . walaupun diri sendiri tak berapa betul ."

--------------------------------------------------------------------------------------