Saturday, November 9, 2013

rindu rinduuuu sangat

en. blogggg , rindu awak sgt . rindu nak menulis , byk nak dikongsi , byk nak membebel , dah lama sangat tak jenguk awak en.blog oii :3 busy nyee sejak masuk matrik , lepas spm hari tu kerja , dh kerja ke matrik pulak . kejap nyee masa berlalu , skrng batch 1996 pun dh amik spm . alahaiii ..
actually , org tgh tunggu result final exam nii . hopefully dpt result baik-baik . baru smlm mimpi dpt result cun habis hahaha . takkan dlm mimpi je kot nak merasa happy ? t.t harap dpt sambung sem 2 kat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan tuuu dgn program setahun jugak . takmo lahh ke program dua thn . tolonglahh Ya Allah , semoga dipermudahkan .. tak sabar nak habis matrik niiii . stress belajar laju-laju kat sane , jerawat pun suke hinggap org stress . haha bak kate roomate , kalau dok matrik takde jerawat , tak stress tu manusia tak normal k . tp kita kena kuatkan semangat , cuba sehabis baik yee Nurul Ain :')

Monday, May 13, 2013

fasabrun jamil - sabar itu cantik

mcm biasa , sekian lama tak update blog . busy , malas . tu alasannya . rindu sebenarnya nak tatap blog ni . hmmm , lately selalu rasa diuji . hati mcm tak kuat , dtg masalah sikit , menangis . tp sebenarnya bila menangis tu laa kita cari kekuatan baru . kalau kita mengadu dkt manusia pun , bkn semua yang faham . dr sekolah lg aku dh ada yg membenci . flashback balik beberapa bulan lepas , masa form 5 .

time kelas fizik , semua student form 5 Science kena turun makmal , tiba-tiba ada seorang membe tegur , 
"eh Ain , apsal barang kau bersepah ats meja ? ishh kau ni , tak susun buku ke ?" haaa sudahh , pusing tgk membe sebelah , "Ana , td aku ada keluarkan semua buku ke ? bila pulak aku sepahkan meja ?" cepat-cepat ajak Ana naik kelas pergi tgk . bila masuk je kelas .. tgk bersepah barang .. ada yg cuba nak selongkar beg aku . apa masalahnya ? 

masa tuu dh tau dh , aku ada yang membenci . tu aku tau . masa form 5 terlalu ramai yang benci aku disebabkan jawatan . bila muhasabah diri , aku manusia . dlm teguran , mungkin ada yg terasa . aku manusia . bknnya perfect , tp bukan mcm tu caranya . tak perlu nak sepahkan brg org konon nak tunjuk protes . tak sangka , smpai skrng ada lg yg masih membenci . sebar fitnah bukan-bukan . come on , hati . nak didik hati bkn sng :/



kalau ada yang membenci sekalipun , jgn lawan guna kata-kata , kita cuba lawan dgn doa :') 


Thursday, March 7, 2013

♥ Keep Trust, Hope n Confident ♥♥


okeyy , tengok tajuk pun dah tau entry jiwang . terdetik nak buat entry pasal mende alah ni lepas ziarah blog membe yg tersayang . cehh , jiwang kott . nak tukar guna 'wa' boleh ? heeee . peduli apeee kan ? wa bukan jenis suka sgt sembang mende-mende cmni . tapi tipu laaa kalau kata tak pernah rasa mcm ni .

‎"...seorang lelaki berpesan...jika kamu sayangkan wanita itu..hendaklah kamu serahkannya kepada ALLAH dahulu, kerana hanya ALLAH lah yang akan menjaga Bidadari kamu sebaik-baik mungkin, sebelum dia HALAL bagi kamu...soo sweeet kan ALLAH untuk kamu lelaki, jadi tak perlulah kamu risau tentang Bidadari kamu itu..kerana ALLAH sentiasa melindunginya..selagi mana, kamu tidak pernah lupa untuk mendoakannya dalam solatmu..."



‎"..rindu itu tidak akan berakhir, ia akan cuma surut, atau bertambah. kadang2 kita juga rindu orang yg dibenci...!"

haa , dalam doa wa selalu doakan utk parents , kawan-kawan , and beloved person . cakap psl doa , kita tak elok doakan yg tak baik utk orang lain . takkan laa kita rasa happy ats kesusahan orang lain ye dak ? kalau pun rasa sayang kita ditolak ke ape , tak salah kan kita doa yg baik-baik je utk orang tu . tak rugi pun , kita pun jd tenang je . inshaa Allah .. cuba amalkn doa ni :

"Ya Allah , temukanlah dia dgn seseorang yg baik iman dan takwa . aku mahu dia gembira , Ya Allah walaupun bukan kerana aku . aku mahu dia dicintai selayaknya tak seperti mana aku mencintainya dan aku tidak mahu dia ditemukan dengan seseorang yang pandang dirinya dengan pandangan nafsu manusia dan syaitan tp pandangan dariMu Ya Allah .."


---------------------------------------------------------------------------
doa yg selalu diamalkn bila mention nama KAWAN TERBAIK
tak contact , tak mesej , tak miskol-miskol , tak chatting ,
tak bermakna lupa , 
sbb wa selalu ingat lu dalam doa ;)

~CINTA kerana RUPA, cinta yang PURA-PURA.. bila MENINGKAT USIA, cinta LAYU bersama..  ♥~cinta kerana WANG, sangat mudah TERBANG.. ada WANG hati pun SAYANG, tiada wang cinta MELAYANG..  ♥~cinta kerana PANGKAT, cinta yang TIDAK LEKAT.. manakan bisa mendapat BERKAT jika hanya memandang DARJAT..  ♥~cinta kerana ILLAHI, itulah cinta HAKIKI.. rasa cinta yang TIADA MATI.. bersemi lagi di SYURGA FIRDAUSI..

Sunday, February 17, 2013

be cool laaa Ain ;)

hyep hyeppp , pagi td kannn kite pegi belajar memandu . then ? ade sape kesah ke ? haha tau dh takde . saje nak menulis untuk abadikan kenangan , kenangan terindah . aicehhh haha . mula-mula dgr ceramah je 3 jam , pastu praktikal 3 jam . fuhh dr pg smpai petang kat driving school , ngntok gilooo + penat .

      time mula-mula nak bwk mmg cuak abisss . almaklum org tak penah bwk kereta . hahaha enjin 3 kali mati time berhenti dkt simpang . cikgu pun bising-bising laaa . haihh dlm hati punyelah bengang . haha kann org first time bwk , mane laaa terer lg encik cikgu --' tp kire cool laa cikgu tuu sbb bising-bising je pun , bknnye dia marah .

      pastu pastuuu time lps parking lupa nak tarik hand brek . kereta bergerak sndri takde org . hahaha cuak cikgu tuuu . lg sekali kena bising ... yeahh mmg best kne cmtu --' hahahaha . peduli apee kann , muka brutal jee minah niii . hahahaha ^_^

# i'm trying to motivate myself to be more confident :) cool , calm and relax ^_^

Allah humma yassir wala tuassir ..


Saturday, January 26, 2013

^_^

ehemm ehemm , mood update blog di petang yang hening :) pagi pagi td bangun tido solat subuh then tido balik . sedar-sedar dh pukul 9.30 . wahhh dah laa ibu suruh sapu rumah , masak nasi , lauk segala bagai . abah pergi kerja , ibu hantar adik-adik pergi tuisyen . pukul 11 baru balik . gelabah gilaaa semua kerja tak siap lg . terus terjun dr katil basuh muka , then sapu rumah . 

       pastu dgn tak mandi nyaaa pergi kedai naik basikal nak beli sarapan dgn brg-brg nak masak . time nak keluar kedai tuu siyes tak tgk kanan kiri , mcm jalan tuu sndri punye . last last kene hon , rupenye lori kat belakang . fuhh cuak habaq hangg .. nyaris je kena langgar . nauzubillah .. kalau mati pun biar laa dlm husnul khatimah :')

    okeyy balik rumah tenangkn diri dulu . chill Ain , chill . sambung balik buat kerja rumah dgn kelam kabut , potong-potong ayam , nak masak tomyam . pastu terpikir ape lg yg nak masaknyee dlm masa 1 jam je . sempat lg bukak google search resipi yg nak masak . haha . last-last dapat laa jugak masak 3 lauk . tomyam , telur dadar dgn ayam masak kunyit . dlm hati punyelah doa harap-harap ibu dgn adik-adik takde la nak complain itu ini . 

    then , bila diaorng smpai je tgk-tgk semua dok tuju ke dapur . elehh nak rasa letuu orang masak . haha . bila mintak pendapat ibu , ibu kata okey sedap . so , dh boleh kahwin . cewahh haha . bannga kita tau . habis satu periuk . nnti boleh try masak lauk lain ^_^

gambar google . takde masa nak tangkap gambar bagai -.-"


Thursday, January 17, 2013

ku tahu ku ada-Mu :)

lama tak update blog . kesiannyee en.blog . busy gilaaa dh kerja . okey skrng fb baru nak jenguk blog . mood skrng sangat lahh tak ok . huuuu , takde sape kesah pun . chill Ain :') tenang jgk dgr lagu Najwa Latif nii . hee takkan bila susah baru nak ingat Allah t.t aku tau aku kuat . motif ape ni update entry mcm !@$%^*()*^$$ . org taknak baca pun laa . aku tau . haha . sgt lahh hepy dpt rest dkt rumah . ehh tp skrng jee tga takde mood . heish takpee takpee , Allah sentiasa ada utk kita . tenangkan hati dulu . baii en.blog :/