Thursday, December 22, 2011

hantu hantu hantu =='


Okey , dah lama gilaaaaaaaaaaa tak update . err , yg ttbe update ni nape ? hee , membe yg suruh ek . cehh , terharu la ada yg nak baca :P *poyo . haha . ada bukti . haa , nnti la ain tunjuk . dia suruh update psl cerita hantu . tapi , ain mana ada pengalaman psl hantu-hantu ni . ayoo , last-last search kat en.google . ehh , seriously seram . ain dpt cerita ni dpt blog . tak tau la korang pernah baca ke tak . ce baca , ce baca :3 
ehh , ce pegi jenguk blog budak neh --> budak kecik :P


Pada hari tersebut (hari Khamis malam Jum’at) beliau ada membuat OT dan terpaksa pulang agak lewat kira-kira jam 11 malam sendirian. Sampai di depan lif, dia pun tekan tombol untuk turun. Kemudian,pintu lift terbuka tanpa ada siapa2 didalamnya. Dia masuk dan tekan tombol “G” untuk ke Ground floor.
Tetapi entah mengapa, lift yang dia naiki itu terus naik ke atas, tidak turun ke bawah. Ketika sampai di tingkat 59, lift tersebut berhenti. Dan pintu lif terbuka… kemudian masuklah seorang perempuan yang cantik dan menawan sekali sambil tersenyum manis. Dia tak pernah melihat perempuan itu sepanjang bertugas di KLCC. Perempuan tadi pun masuk dan berdiri di belakangnya.
Dia tertanya-tanya di dalam hatinya… “Siapa perempuan itu, dan kenapa sudah lewat malam belum pulang ke rumah?” Mau disapa terasa malu pula, jadi masing-masing saling diamlah. Dalam suasana hening sepi itu, lift tersebut terus meluncur turun dari satu tingkat ke satu tingkat.
Tiba di tingkat 13, lampu lift terpadam dan lift terhenti. Dia mencium bau yang teramat busuk, yang mengganggu rongga hidungnya. Bulu romanya tiba-tiba berdiri. Dalam keadaan yang begitu cemas dan seram, dia cuba menenangkan perasaannya dengan membaca apa sahaja ayat-ayat suci yang terlintas diingatannya sambil memberanikan diri untuk menoleh ke belakang setelah lampu lift menyala………
Kelihatan wajah perempuan itu telah berubah menjadi pucat dan riak mukanya juga kelihatan amat mencurigakan ….

Dia cuba menjerit untuk meminta pertolongan, tetapi lidahnya terasa kelu dan kakinya juga menjadi kaku untuk membuka langkah.
Tiba-tiba, perempuan misteri itu mula membuka mulut dan berkata ……..
“Maaf ya… saya terkentut tadi… abang jangan marah ya ?”

----------------------------------------------------------------------------------------------------
err , apakah ? haha . kbai :P

Friday, December 2, 2011

rindu en. blog ♥

lame tak update . heee , hari tu blog ni kena hacked . fuhh , tu pun dapat tau lps ade cousin mesej . 'ehh ain , blog kamu kena hacked ye? td orang bukak keluar gambar joker' . pfttttttttttttt . sakit hati dpt tau . bila try bukak tgk betol . cehh . dengki sungguh . siap tulis lagi 'WHY SO SERIOUS ? DON'T HATE US . WE HACKED JUST FOR FUN . WE ARE DUAL ATTACKER '. huhhh ! ngekngokk . PENJEJAK BADAI and PUJANGGA KESEPIAN . tak blahh punye nama :p

nasib baik laa ada 'pakar' yg tau nak dapatkan balik blog ni . hee , geram geram . sbb hari tu sekali password dia tukar . hampeh . ehh , tp kan bersyukur laa jugak dpt balik blog hudusss ni . haa , hati-hati laa ye member blogger lain :>

Wednesday, November 23, 2011

rasa sayang ♥




~♥ Cinta, Kasih dan Sayang lahir daripada hati yang suci dan bersih. Apabila lahirnya cinta maka berputiklah sebuah kasih dan terjalinlah perasaan sayang diantara 2 insan di alam percintaan yang mengaasyikkan dan rasa sayang pun tersemat di hati. Tetapi apabila kekecewaan itu menimpa, hilanglah segala kebahagiaan itu. Oleh itu berhati-hatilah selalu apabila menemui cinta, kasih dan sayang..♥ ~


okeyy , jiwang ke ape ni ? hee , tak tau kenapa nak sembang hal cmni . actually , perasaan mcm ni tak dpt nak elak lagi-lagi utk fasa remaja ni . hee , suka sgt fikir yang boleh serabutkan otak . padahal kita boleh je elak . *err , kadang-kadang tak ==' wehh , come on lahh , kenapa la ada perempuan yg nangis sbb hilang lelaki yg dia sayang ? sedangkan tu baru bf , dlm erti kata lain , couple , bukan yang halal lagi bg kita . 


kalau tgk zaman sekarang ni , couple dah mcm satu keperluan . gathering sikit dgn kawan-kawan lama , sure ada soalan : 'eh, sekarang kau dgn siapa ek ?' huhh , entahpape ==' even budak-budak sekolah rendah pun dah start couple-couple ni . padahal umur baru 11-12 tahun . perjalanan jauh lagi lahh . 


lagipun jodoh tu dah ditetapkan . kalau bercinta since sekolah rendah , tp dah takde jodoh sia-sia je . rugi duit , rugi masa , rugi je . takde untung nye . haa , salah kita jugak yg selalu bergelumang dgn perasaan mcm tu . sepatutnya kita sedar yg kita sepatutnya kejar cinta illahi . tp kita sendiri yg lalai kejar sgt cinta sesama manusia yg bkn mahram . insyaallah , datang masanya nanti , ada jodohnya , kita dpt jugak dipertemukan dalam hubungan yg diredhai ALLAH :')


kadang-kadang perasaan mcm ni dtg tak sengaja . so , mmg tak dpt nak elak cuma kita kena tau laa batas-batasnya tuu .


terbanglah walau hingga langit ke tujuh ,
larilah walau hingga ke hujung dunia ,
berenanglah hingga ke dasar lautan sekali pun ,
kalau ada jodoh , tak ke mana ..

p/s : peringatan untuk diri sendiri yang tak sempurna ni :')



Tuesday, November 22, 2011

err , hi :')

assalammualaikum . lame tak update . bukannye busy pun , tp malas . haihh , holiday holiday . selalunye kalau time cuti nak sekolah , kalau time sekolah nak cuti pulak . hmm , sepatutnya kita hargai la kan cuti ni ? at least takde homework bertimbun . duduk rumah pun setakat sentuh novel . fikiran tgh serabut ni . tension . tiba-tiba teringat dkt en.blog , so update la blog yg hudus ni . nanti nak fikir tajuk yg bermanfaat sikit . bosan la update mcm diari kan ? hee , kbai :')

Friday, November 11, 2011

wahh , new experience :D

assalammualaikumm , hyep , lame rasenye dah tak update cerita-cerita kan ? hee , tadi kan dkt sekolah ada hari terbuka . sambut sekali dgn program my talent peringkat daerah . pertandingan my talent tu anjuran PPD . ada 4 sekolah dtg td hantar wakil utk pengacaraan , penyampai berita , karaoke and berpuisi . and guess what ? ain masuk pertandingan yg utk penyampai berita tu . ehh , boleh menang ke wehh ? mcm la bagus sgt ! hahaha . i've got number two . alhamdulillah :) dah laa takde preparation lngsung . cikgu main amik orang je . fuhh , cuak kott . dah la ttbe kena panggil , lps tu undi pulak dpt peserta nombor satu wehh . gilaaaaaaa , memang rasa nak nangis je tadi t.t pastu masuk je makmal tempat kteorng nk bertnding tuu . tengok-tengok ain sorang je peserta perempuan . mak aihhh , ape lah nasib . nasib baik la bertanding kat sekolah sendiri . orang lain pakai blazer , ain tak pun . ayoo , tawakal jela . peserta lain pun ckp yg dyorng baru tau smlm . hee , tp ain baru tau hari ni . sungguh tak adil :/ nasib baik la peserta lelaki semua tu sporting abess . sembang-sembang la dgn dyorng . wahh , bagus betol :D takde la rase terpinggir . ape pun , hari ni ain dah dpt kwn baru . dari sekolah lain okayy . haha . okay la , tahniah la budak jj yg menang nombor satu tuu :D ouhh , tak lupa jgk dkt aina yg dpt nombor 2 dlm pertandingan pengacaraan and ain imana yg dpt nombor 3 utk karoke . tahun depan msti tak boleh nak join program mcm neh da kan ? =.=

Saturday, November 5, 2011

tag , tag dan tag :)

sekian lama tak online . bila online je belambak soalan tag . tgk ni :
v
v
v
v

THE RULES

* You must post this rules

*Each person must post 11 things about themselves in their journal.

* Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
* You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
* Go their page and tell them you have tagged him/her.
* No tag back.
No stuff in the tagging section about "You Are Tagged If You Are Reading This" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honestly) have to tag 11 people.


11 THINGS ABOUT ME

 ♥ nurul ain 
 ♥ 27 mei 1995 
38 kg ( slim kan ? ) :D
SMK Dato' Ahmad Said , Ipoh
 ♥ hobi surfing internet , baca novel
err , niat besar nnti nak jadi lecturer :)
minat purple n pink colour :))
♥ susah nak gemok :D
tak minat subjek addmath , chemist ( haa , sapa la yg cipta sbjek tu ) t.t
SPM candidate 2012
tak terer kira-kira laaaaaa

soalan daripada popcorn :

1.Adik beradik berapa org dan anda ke berapa?
ada 3 orang , yg first .
2.Sebelum tidur buat ape?
baca doa . hee
3.Ade seluar jeans bpe helai? Bpe kali basuh dlm mase sbulan suar jeans 2?
ada berapa ntah . lps guna basuh laa . ayoo .
4.Sebutkan 3 perkataan yang buat anda bersemangat.
err , hmm , ntah ? ( cukup2 tiga ) ;p
5.Awak suka x blog POPKORN? Hehehe
suke suke :) makan POPCORN pun suka :p
6.Warne blog kesukaan anda.
pink :)
7.Awak rase awak cute x?
rasa cute tu cne ? pedas ? masam ? ke manis ? :p

8.Ape perasaan anda bila org kata awak cute?
secukup rasa :pp
9.Maksud kawan bg anda?
kawan orang yg kita rapat cuma tak serapat sahabat . err , paham ? =.=
10.Kawan dan Kekasih, mane lg anda sygkan?(pilih satu je)
kawan . muktamad .
11.Pelakon kegemaran? Selain Lisa Surihani sbb sy da pilih dia.. huhu
budak kecik miasara tuu :))

soalan daripada huril ain

 What is your favourite place untuk tenangkan  fikiran ?
ntah , suka tgk laut . sbb tenang je :))
2. Suka makan tak ?
suka suka :)
3. Do you crush on someone this year ?
erkk :/
4. Subject apa yang paling kamu tak suka ?
addmath !
5. What do you think about your blog ?
biasa , bosan t.t
6. Cantik, apa pendapat anda, PENTING or TAK PENTING ?
penting . semua orang sukakan something yg cantik . mana ada nak yg buruk-buruk kan ? =.=
7. Phone yang kamu pakai sekarang
blueberry
8. Benda yang kamu suka buat
baca novel 
9. Movie paling best yang pernah kamu tengok
gulliver's travel , sbb tgk dgn mmbe-mmbe lama .
10. Your superwoman's (mom) name is ?
asmah bt ahmad .
11. My blog, what do you think ?
comel , kemas :)

soalan daripada syakila
1.Pernah tak ada kawan yang lemah lembut, sopan dan berbudi bahasa?
takde pun -,-
2. Kalau anda-anda bosan, anda buat apa selain blogging, facebooking, youtubing, and termenung-ing? Hahaha
baca novel 
3. Kalau you ada duit banyak, you nak guna untuk apa?
nak simpan je , sayang nak guna =='
4. Ada buku 'I Didn't See It Coming'? Nak pinjam :( merujuk title blog 'Vacation To Sarawak'.
takde takde , beli sendiri :p
5. You suka tak kemas rumah? Kenapa?
depends pada mood laa sbb saya neh perempuan , so kena la rajin-rajin kan diri kemas rumah .
6. Macam mana nak jadi seorang yang rajin ye? I ni pemalas gila.
macam neh je la ;p
7. Hei, how are you? *joking
ouhh , just fine . hee
8. Prefer mana, blogging, youtubing, facebooking, myspacing, tiduring? KENAPA? :P
facebooking sbb ramai membe , ada lagi ke yg layan myspace lagi ? =='
9. Ehemmm, you, tinggi you berapa? Hahaha :P
148 cm kott ? ceh .
10. When you that someone hate you, what would you do?
lantak dia laa . hak dia -,-
11. How to find a really good friend when one of your good friend left you?
tak payah cari . nnti dtg sndri laa . 

soalan daripada aimi

Blog saya comel tak ?
comel comel :D
2 . Apa pendapat kamu tentang kawan makan kawan ?  
kalau dh kawan mkn kwn tuu , bkn namanye kawan lah kan ? :)
3. Kamu masih suka menonton cerita kartun ? 

err , suka la jugak .  pocoyo ♥
4. Lagu kegemaran ? 

secret - one republic
5. Bagaimana cara kamu melepaskan tekanan ? 

makan , makan dan makan :D
6 . Antara handphone Blackberry atau iPhone 4S , yang manakah pilihan kamu ?

iPhone 4S :)
7. Apa yang akan kamu lakukan pada masa lapang ?

surfing internet je .
8 . Kalau kamu suka tengok cerita Barbie bagi sebab kenapa kamu suka menontonnya ataupun sebaliknya .

barbie ? haha . tak layan okay . tak minat la tgk cerita cmtu .
9. Ciri-ciri lelaki idaman ?

erkk , dpt bimbing ke arah yg lebih baik , setia , caring  ♥
10. Pernah rasa putus cinta ? 

tak :p
11. Subject yang teringin sangat nak skor 

addmath t_t

okay , dah byk sgt dah soalan yg dijawab . skrng korang jwb pulak soalan drpd ain ye . 

1. sihat ? hee :D
2. haa , pernah nampak hantu tak ?
3. hantu wujud ke ? =='
4. ape komen tntng blog neh ?
5. sayang saya tak ? :p
6. pernah kena fitnah ? 
7. apa pendapat korang tntng kwn mkn kwn ?
8. tau tak siapa yg cipta addmath ? grr 
9. apa korang phm tntng 'biology' ?
10. apakah teori kedatangan Islam ke Asia Tenggara ? haha .
11. bosan tak jwb soalan cmni ? haha . kbai :p


TAG :

Saturday, October 29, 2011

alaaaaaaaaaa :(

maxis broadband kat rumah buat psl lagi . online dkt cc -,-
huh , rndu nak update . lain kali lah buat entry panjang-panjang .
 kbai :')

Saturday, October 15, 2011

jom sebarkan !


PERHATIAN!! ini bukan ayat al-Quran...

PENTING ...tolong sebarkan. Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda.
Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran

Semoga kita semua berhati-hati jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.

Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh orang-orang KAFIR.

Perhatian kalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (Terus reject).

Sila baca dan edarkan kepada sesiapa . Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah.

Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidiklah isinya juga. Tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah.

Sekali pandang macam ayat dan kalimah Al-Quran. Sebenarnya ayat dari kitab Bible.

Saturday, October 8, 2011

kenangan kami :)

assalammualaikumm . hyep , kembali mengupdate blog trsayang . hee :) nak storyyy . haa , smlm kann , ada keluar dgn ahli sidang redaksi sekolah ke gunung lang and tmn d.r . budak ipoh confirm tau tmpt tuu punye lahh . oke , berkumpul dkt sekolah pukul 3 ptg . then , cikgu dtg ambil pukul 3.30 . teros pegi ke gunung lang . ada yg naik motor , sbb dah ada lesen . tapi kteorang ? tumpang cikgu jelahh . lagi satu group naik ngn parent's member yg namenye walin . hee , unfortunately , sampai2 je dah tak boleh nak naik boat sbb boat smpai pukul 4 je . so sad :( tp tangkap la jugak pic kat situ utk letak dlm majalah sekolah . then , rancang la pegi ke tmn d.r . time tuuu ... group yg naik dgn parents tu join kiteorng . so , inilah jadinye :


oke , cuba kira berapa orang satu kereta ? haha . 8 orang tuuu . sampai 2 orang kt dpn sblh tmpt pemandu . hee , cuak je bila nampak kereta polis . haha . ada yg kejang pulak tuu . adehh , macam2 . tapi best ^_^ oke , ini laa kamii . cewahh ! haha .




oke . dah update . hee , got to go . bai .
sayasayangkawansayasangatsangat ^_^

Saturday, October 1, 2011

hargai ibu ayah :')

apa lah ertinya blog kalau tak di update . hee , susah betol nak tunggu ilham dtg nak update tentang apa . kosong je . haihh . btw , td ade bace kisah sedih . nanges t_t kalau ade yg tak nanges bace kisah tuu , hati keras rasanye . baru nak control taknak nangis , last last nanges jugak . cehh , tak percaya ?


nanges tak ? nanges tak ? hmm , kasih seorang ibu membawa ke syurga kann . hargai ibu masing-masing erk :') pernah terfikir tak yg dulu , masa lahirnya kita , ada senyuman yg terlakar dr seorang ibu dgn ayah . tapi sedar tak yg sekarang pusat kebajikan orang tua dah semakin ramai ? seolah-olah dah makin kurang kesedaran utk hargai apa jasa ibu n ayah . cuba kita renung sabda Rasulullah ni :

"Reda Tuhan (Allah) ada dalam reda kedua-dua ibu bapa dan kemurkaan-Nya ada dalam kemurkaan kedua-duanya." (Hadis riwayat al-Tabrani)


moga kita mnjadi insan yg sentiasa bersyukur .  aminn ..
sayang abah ibu :')

Sunday, September 25, 2011

makmal berhantu :o

assalammualaikumm , hyep , oke , tgk tajuk tuu . cerite hantuu ni . tak sesuai bagi ibu-ibu mengandung dan bg yg brpenyakit jantung :o dgr elok-elok tw . ehh , bace . silap silap . haaa , act , dah lame dah dgr cerite ni kat sekolah . orang kata makmal kimia kat sekolah berhantu .. ish3
v
v
v
v
v
v

ape yg dilukis ni ? haha .
 >.<

haa , itu pun sbb kalau masuk je makmal kimia tuu , semua ngantuk . 
cehh , konon jee . padahal tak phm ape yg diajar . haha .
berhantu lah sgt kannn ? :p



Saturday, September 17, 2011

i'm so happy :DD

big thanks to nani sbb dah menghabiskn kredit utk sembang . sejam rase mcm seminit je t.t
nak tido , tata ^_^


sweet couple ?

assalammualaikumm , hm , oke , tgk tajuk entry tuu . ehh , entry jiwang ke ni erk ? =.= hm ... oke , berbalik kat tajuk . cewahh , dah mcm forum :P haa , sweet kan couple ? eceh , tak payah nak malu-malu ngaku . haha . almaklom , ade orang boleh jd penyuntik semangat . lagi-lagi time exam . kan kan ? lps tuu , dpt share susah senang . haa , tak habis lagi , dia jugak boleh jaga diri kita . ewah ewah , mmg sweet laa kan ?


tapi kan ..
kenapa mesti nak cari orang yg belum sah jd milik kita utk jd penyuntik semangat ?
mungkin kita lupa , kita lagi ingat yg kebahagiaan terletak di tgn manusia . sdgkn ALLAH sentiasa dekat dkt kita . kita lupa , sebenanye berdoa tuu kebahagiaan abadi . tempat kita berharap . 

 Doa ialah pengabdian daripada seorang hamba kepada Tuhan-Nya.

‘Berdoalah kepada-Ku nescaya Aku (Allah) akan perkenankan’ (Surah Ghafir 40:60)

'dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu.' (51:56)

oke , kenape mesti nak bangga dgn maksiat ? bgtw yg i'm taken by ____ . heh . orang yg tak brcouple dikate kuno , tak laku n mcm-mcm laa . ehh , at least orang yg dianggap kuno tu laa yg trselamat dr segala zina . zina hati , zina tangan , zina kaki , zina telinga .. hm , tp ade jugak yg dkt pd zina walaupun tak couple kan ? o.O kita ni mcm sdg bermain dgn mainan duniawi kan ? =.='

(35 : 24) Sesungguhnya Kami mengutus kamu dengan membawa kebenaran sebagai pembawa berita gembira dan sebagai pemberi peringatan. Dan tidak ada suatu umatpun melainkan telah ada padanya seorang pemberi peringatan.

thanks a lot dr.cinta  :)



Friday, September 16, 2011

hey !

assalammualaikumm , hey , lame rasenye jari ni tak menari-nari ats keyboard :p sian blog saya , smkn jarang d update nampaknye . hee , skrng baru form 4 , tahun dpn lagi bersawang laa blog ni . hidup dlm form 4 ni so hectic ! rindu mase form 3 . hee , dah , taknak cerita panjang . nak layan vid matluthfi comel . oke , saya dah update . haha . okbai :P

mood tak tentu hala . rimas >.<



Saturday, September 10, 2011

bertudung vs tidak bertudung

klik pic utk tumbesaran
oke , dah baca ? hee , geram je tgk komen-komen tuu =.= walaupun entri ni dah lama ada dkt beberapa blog , tapi tak salah kalau kita sebarkan . dah , taknak tulis panjang-panjang >.<

--------------------------------------------------------------------------------------

"selagi kita Islam , dakwah tuu wajib . walaupun diri sendiri tak berapa betul ."

--------------------------------------------------------------------------------------

Sunday, August 28, 2011

i'm happy enough

alhamdulillah , ttbe rase happy . sgt-sgt happy . hm , taknak buat entry panjang-panjang . cukuplah panjang ni :P btw , esok balik kampung kat johor . huhh , terase kejap sgt abes bulan ramadan ni . lagi berapa hari je nak raya , so to all members , selamat menyambut hari lebaran . mintak maaf kalau ade salah silap , ade terase hati or salah ape-ape . 

Thursday, August 25, 2011

harapan ramadan

tukar mood . chill ain :') haa , dah tukar lagu kt blog ni . mood nak beraye ni . sedih la pulak bln ramadan ni dah nak abes daa . haihh , sebak la pulak ade lagu raya . ntah kenape . mood tak menentu betol laa -.-'

lama dah tak hantar-hantar kad raya kt orang =.=



T____T

hee ~ assalammualaikummm , lame rasenye tak update blog . sikit sgt entry dlm bln puasa ni . nak cerita something , hmmmm , oke . smlm dpt tau sorang cikgu sekolah ain meninggal . sedih T__T dah la dia pernah ajar masa form 3 . seriously , susah nak percaye mulenye . tp lps dgn announcement dkt perhimpunan td , baru boleh percaye yg cerita tu betol . bukan ape , pagi smlm nampak elok je dtg sekolah . tup tup , petang tu dia meninggal . semoga arwah ditempatkan dlm kalangan orang yg beriman , aminn ..


____________________________________________

terima kasih cikgu T__T
al- fatihah ..

_____________________________________________

Saturday, August 20, 2011

mate saya sakit o.O

woaa , ngadu ! haha . okeoke , nak bgtw neh , mate rase pedih lps gosok dgn sepenuh jiwa raga smlm . haha . dah laa pedih dtg sekolah pagi tuu . lps tuu , time buat experiment chemist pulak mate termasok magnesium carbonate . waaaaaaaaaa :( sedih betol . sian mate saye o.O


Monday, August 15, 2011

hebatnya lelaki !

wahhh ~ entry menyebelahkan kaum lelaki . haha . bukan ape , td terjumpa fakta yg kebanyakan bidang yg perempuan dominasi , yg top nye seorang lelaki . tak percaye ? tgk senarai ni :

World Top Best Chef - Ferran Andria


World Best Dancer - Micheal Jackson

World Best Fashion Designer - Valentino Garavani


World Best Tailor -Gieves & Hawkes



haa , dah ade bukti . kan betol lelaki tu hebat . tapi sbb kan lelaki rase diri dia hebat la yg menyebabkan ego lelaki ni makin tinggi . wahai lelaki , sedarlahh :

1. yg mengandungkan korang seorang perempuan ! yg thn sakit , kaki bengkak , tapi still lagi mampu masak utk husband dgn anak-anak . 

2. yang susah payah melayan ego lelaki yg tak nak mengalah , korang je nak betul . haih !

3. yg byk tanggung dosa sbb kegagalan suami dlm mndidik keluarga . 

4. yg selalu kena tempias marah tak tentu psl bila korang tension or penat .

okee , terbukti la pulak yg
  disebalik kejayaan seorang lelaki , berdiri seorang wanita yg hebat ! 

jangan tipu laa kalau korang kate takde perempuan pun aku boleh berjaya sbb dkt sisi korang skrng ade jugak insan yg namanye perempuan . 

so ,

bersyukur laa ALLAH jadikan perempuan sbgai pelengkap hidup seorang lelaki .



-----------------------------------------------------------------
segala fakta yg ain dpt ni di 'kredit' kan ke :
terima kasih ^_^
-----------------------------------------------------------------

Saturday, August 13, 2011

angry bird - burung marah ?

klik utk tumbesaran 

yeahh ~ korang mesti tw ape bende laa angry bird tuu kan ? dah famous sgt dah benda alah tuu . egtkan adek si aiman ni je yg minat sgt kt burung marah ni . rupenye adek-adek ain pun same je . nak sgt pegi kedai semata-mata nak cari barang angry bird tuu . almaklom , skrng kan dah byk jual yg ade bnde alah tuu , such as purse . naseb baek hari tuu nak install game angry bird ni tak boleh sbb intrnet lembab . kalau tak , confirm diaorng jela yg ngadap en. lappy ni .haa , skrng pun ramai yg minat domo n basikal fixie  . kebetulan minggu ni ain dpt tugas jaga tempat letak basikal . hee ~  rupenye ramai la jugak student DAS yg pakai basikal fixie ni
=.=
-------------------------------------------------------------------------------------------
syakila ismail ckp , semua tuu orang nak pun sbb harga mahal , cube kalau hello kitty , ade ke orang nak beli ? haha . 
-------------------------------------------------------------------------------------------

Friday, August 12, 2011

updated !

hee ~ lame tak update blog . dah 2 minggu since nak start puasa hari tuu . minggu first puasa dah exam , skrng result pun dah tau . ehh , fizik je belum lagi . alhamdulillah , setakat ni result mmg byk yg naik drpd result yg lepas-lepas . kalau result tak gempak pun , kena salahkn diri sendiri jugak . dah usaha takat tuu je kan ? so , study biar lepak , result biar gempak :D


Sunday, July 31, 2011

selamat berpuase :)

assalammualaikumm , hyep , ramai blogger yg wt entry psl puasa esok . ain pun nak buat jugak lahh :p moga-moga ramadhan tahun ni lebih baik dr tahun-tahun sebelum ni untuk kita oke .. jadikan ramadan kali ni ramadan yg terbaik seolah-olah ni ramadan terakhir utk kita . puasa penuh tw ! berdosa tak puasa . haha . mcm ckp ngn budak kecik pulak -.- oke la , adiossss !

paham tak ?

masalah 

sume orang ade masalah masing-masing kan ?
so , 
just face it properly :')



sabar tu indah kan  ? :')
- di sebalik  kesedihan , ade juge kebahagiaan -

Saturday, July 30, 2011

lelaki vs perempuan :: ego siapa lagi tinggi ?

assalammualaikumm , hyep , hmm , oke , ape pendapat korang psl tittle tuu ?
hee ~ ain nak bagitau pendapat ni . lelaki lagi ego kan ? :P
act , soalan ni dah didebatkan kt sekolah smlm . tp , mcm biase la , lelaki akn berpihak kt kaum lelaki and mcm tuu jugak dgn perempuan . masing-masing nak menang . jom try senaraikan ape benda yg selalu buat kite nak pertahankan ego masing-masing ~

:: mintak maaf 


biasanya , lelaki ade ke nak mintak maaf kalau buat salah ? ain rase perempuan je yg selalu mengalah bab ni . susah sgt nak dengar laki mintak maaf tanpa dipaksa . haha . mesti korang nak pertahankan yg korang mmg tak salah kan kan ? tak nak ngaku ? haa , ego lahh tuu :P


:: bergaduh


ade orang ckp , tak gentle la laki kalau tak pernah bertumbuk ? ceh , yeke ? perlu ke bertumbuk semata-mata taknak orang lain nampak dia tuu mcm seorang yg pengecut . ehh , ain bkn main ckp je tw . dah pernah wt interview ngn dyowng lagi tw . haha . ape laaa , sanggup lebam sane sini sbb tak nak dipanggil pengecut . ego la tuu kan ? hm , ade ke perempuan main tumbuk-tumbuk orang ni ? setakat tarik-tarik rambut ade la kot . haha . drama je tuu . tp laki mmg tak boleh jd pengecut , sbb kaum lelaki la yg kena protect kaum perempuan yg lemah lagi sopan-santun mcm kiteowng ni . haha .

:: mengalah


kalau bab yg ni , lelaki la kena mengalah dgn perempuan kan ? haha . susah lahh nak mengalah dgn kaum lelaki ni . faktor ego la kot . erkk , tp ayt ni mcm dikire mengalah la jugak . so , perempuan lagi rendah la ego nye dr kaum lelaki kan ? ha , kaum lelaki sila mengalah ye ~ haha .

as the conclusion , err , ayt mcm nak buat karangan bahasa inggeris kan ? ahh , abaikan , pape pun , rasenye lelaki ttp kata yg perempuan lagi ego dan sebaliknye bg kaum perempuan . mesti masing-masing nak menang kan ? haih , terpulang la kt korangg nak decide persoalan 'ego siapa lagi tinggi' tuu , oke ?   ^______^