Wednesday, November 23, 2011

rasa sayang ♥




~♥ Cinta, Kasih dan Sayang lahir daripada hati yang suci dan bersih. Apabila lahirnya cinta maka berputiklah sebuah kasih dan terjalinlah perasaan sayang diantara 2 insan di alam percintaan yang mengaasyikkan dan rasa sayang pun tersemat di hati. Tetapi apabila kekecewaan itu menimpa, hilanglah segala kebahagiaan itu. Oleh itu berhati-hatilah selalu apabila menemui cinta, kasih dan sayang..♥ ~


okeyy , jiwang ke ape ni ? hee , tak tau kenapa nak sembang hal cmni . actually , perasaan mcm ni tak dpt nak elak lagi-lagi utk fasa remaja ni . hee , suka sgt fikir yang boleh serabutkan otak . padahal kita boleh je elak . *err , kadang-kadang tak ==' wehh , come on lahh , kenapa la ada perempuan yg nangis sbb hilang lelaki yg dia sayang ? sedangkan tu baru bf , dlm erti kata lain , couple , bukan yang halal lagi bg kita . 


kalau tgk zaman sekarang ni , couple dah mcm satu keperluan . gathering sikit dgn kawan-kawan lama , sure ada soalan : 'eh, sekarang kau dgn siapa ek ?' huhh , entahpape ==' even budak-budak sekolah rendah pun dah start couple-couple ni . padahal umur baru 11-12 tahun . perjalanan jauh lagi lahh . 


lagipun jodoh tu dah ditetapkan . kalau bercinta since sekolah rendah , tp dah takde jodoh sia-sia je . rugi duit , rugi masa , rugi je . takde untung nye . haa , salah kita jugak yg selalu bergelumang dgn perasaan mcm tu . sepatutnya kita sedar yg kita sepatutnya kejar cinta illahi . tp kita sendiri yg lalai kejar sgt cinta sesama manusia yg bkn mahram . insyaallah , datang masanya nanti , ada jodohnya , kita dpt jugak dipertemukan dalam hubungan yg diredhai ALLAH :')


kadang-kadang perasaan mcm ni dtg tak sengaja . so , mmg tak dpt nak elak cuma kita kena tau laa batas-batasnya tuu .


terbanglah walau hingga langit ke tujuh ,
larilah walau hingga ke hujung dunia ,
berenanglah hingga ke dasar lautan sekali pun ,
kalau ada jodoh , tak ke mana ..

p/s : peringatan untuk diri sendiri yang tak sempurna ni :')



Tuesday, November 22, 2011

err , hi :')

assalammualaikum . lame tak update . bukannye busy pun , tp malas . haihh , holiday holiday . selalunye kalau time cuti nak sekolah , kalau time sekolah nak cuti pulak . hmm , sepatutnya kita hargai la kan cuti ni ? at least takde homework bertimbun . duduk rumah pun setakat sentuh novel . fikiran tgh serabut ni . tension . tiba-tiba teringat dkt en.blog , so update la blog yg hudus ni . nanti nak fikir tajuk yg bermanfaat sikit . bosan la update mcm diari kan ? hee , kbai :')

Friday, November 11, 2011

wahh , new experience :D

assalammualaikumm , hyep , lame rasenye dah tak update cerita-cerita kan ? hee , tadi kan dkt sekolah ada hari terbuka . sambut sekali dgn program my talent peringkat daerah . pertandingan my talent tu anjuran PPD . ada 4 sekolah dtg td hantar wakil utk pengacaraan , penyampai berita , karaoke and berpuisi . and guess what ? ain masuk pertandingan yg utk penyampai berita tu . ehh , boleh menang ke wehh ? mcm la bagus sgt ! hahaha . i've got number two . alhamdulillah :) dah laa takde preparation lngsung . cikgu main amik orang je . fuhh , cuak kott . dah la ttbe kena panggil , lps tu undi pulak dpt peserta nombor satu wehh . gilaaaaaaa , memang rasa nak nangis je tadi t.t pastu masuk je makmal tempat kteorng nk bertnding tuu . tengok-tengok ain sorang je peserta perempuan . mak aihhh , ape lah nasib . nasib baik la bertanding kat sekolah sendiri . orang lain pakai blazer , ain tak pun . ayoo , tawakal jela . peserta lain pun ckp yg dyorng baru tau smlm . hee , tp ain baru tau hari ni . sungguh tak adil :/ nasib baik la peserta lelaki semua tu sporting abess . sembang-sembang la dgn dyorng . wahh , bagus betol :D takde la rase terpinggir . ape pun , hari ni ain dah dpt kwn baru . dari sekolah lain okayy . haha . okay la , tahniah la budak jj yg menang nombor satu tuu :D ouhh , tak lupa jgk dkt aina yg dpt nombor 2 dlm pertandingan pengacaraan and ain imana yg dpt nombor 3 utk karoke . tahun depan msti tak boleh nak join program mcm neh da kan ? =.=

Saturday, November 5, 2011

tag , tag dan tag :)

sekian lama tak online . bila online je belambak soalan tag . tgk ni :
v
v
v
v

THE RULES

* You must post this rules

*Each person must post 11 things about themselves in their journal.

* Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
* You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
* Go their page and tell them you have tagged him/her.
* No tag back.
No stuff in the tagging section about "You Are Tagged If You Are Reading This" you legitimately (a.k.a really, trust, with all honestly) have to tag 11 people.


11 THINGS ABOUT ME

 ♥ nurul ain 
 ♥ 27 mei 1995 
38 kg ( slim kan ? ) :D
SMK Dato' Ahmad Said , Ipoh
 ♥ hobi surfing internet , baca novel
err , niat besar nnti nak jadi lecturer :)
minat purple n pink colour :))
♥ susah nak gemok :D
tak minat subjek addmath , chemist ( haa , sapa la yg cipta sbjek tu ) t.t
SPM candidate 2012
tak terer kira-kira laaaaaa

soalan daripada popcorn :

1.Adik beradik berapa org dan anda ke berapa?
ada 3 orang , yg first .
2.Sebelum tidur buat ape?
baca doa . hee
3.Ade seluar jeans bpe helai? Bpe kali basuh dlm mase sbulan suar jeans 2?
ada berapa ntah . lps guna basuh laa . ayoo .
4.Sebutkan 3 perkataan yang buat anda bersemangat.
err , hmm , ntah ? ( cukup2 tiga ) ;p
5.Awak suka x blog POPKORN? Hehehe
suke suke :) makan POPCORN pun suka :p
6.Warne blog kesukaan anda.
pink :)
7.Awak rase awak cute x?
rasa cute tu cne ? pedas ? masam ? ke manis ? :p

8.Ape perasaan anda bila org kata awak cute?
secukup rasa :pp
9.Maksud kawan bg anda?
kawan orang yg kita rapat cuma tak serapat sahabat . err , paham ? =.=
10.Kawan dan Kekasih, mane lg anda sygkan?(pilih satu je)
kawan . muktamad .
11.Pelakon kegemaran? Selain Lisa Surihani sbb sy da pilih dia.. huhu
budak kecik miasara tuu :))

soalan daripada huril ain

 What is your favourite place untuk tenangkan  fikiran ?
ntah , suka tgk laut . sbb tenang je :))
2. Suka makan tak ?
suka suka :)
3. Do you crush on someone this year ?
erkk :/
4. Subject apa yang paling kamu tak suka ?
addmath !
5. What do you think about your blog ?
biasa , bosan t.t
6. Cantik, apa pendapat anda, PENTING or TAK PENTING ?
penting . semua orang sukakan something yg cantik . mana ada nak yg buruk-buruk kan ? =.=
7. Phone yang kamu pakai sekarang
blueberry
8. Benda yang kamu suka buat
baca novel 
9. Movie paling best yang pernah kamu tengok
gulliver's travel , sbb tgk dgn mmbe-mmbe lama .
10. Your superwoman's (mom) name is ?
asmah bt ahmad .
11. My blog, what do you think ?
comel , kemas :)

soalan daripada syakila
1.Pernah tak ada kawan yang lemah lembut, sopan dan berbudi bahasa?
takde pun -,-
2. Kalau anda-anda bosan, anda buat apa selain blogging, facebooking, youtubing, and termenung-ing? Hahaha
baca novel 
3. Kalau you ada duit banyak, you nak guna untuk apa?
nak simpan je , sayang nak guna =='
4. Ada buku 'I Didn't See It Coming'? Nak pinjam :( merujuk title blog 'Vacation To Sarawak'.
takde takde , beli sendiri :p
5. You suka tak kemas rumah? Kenapa?
depends pada mood laa sbb saya neh perempuan , so kena la rajin-rajin kan diri kemas rumah .
6. Macam mana nak jadi seorang yang rajin ye? I ni pemalas gila.
macam neh je la ;p
7. Hei, how are you? *joking
ouhh , just fine . hee
8. Prefer mana, blogging, youtubing, facebooking, myspacing, tiduring? KENAPA? :P
facebooking sbb ramai membe , ada lagi ke yg layan myspace lagi ? =='
9. Ehemmm, you, tinggi you berapa? Hahaha :P
148 cm kott ? ceh .
10. When you that someone hate you, what would you do?
lantak dia laa . hak dia -,-
11. How to find a really good friend when one of your good friend left you?
tak payah cari . nnti dtg sndri laa . 

soalan daripada aimi

Blog saya comel tak ?
comel comel :D
2 . Apa pendapat kamu tentang kawan makan kawan ?  
kalau dh kawan mkn kwn tuu , bkn namanye kawan lah kan ? :)
3. Kamu masih suka menonton cerita kartun ? 

err , suka la jugak .  pocoyo ♥
4. Lagu kegemaran ? 

secret - one republic
5. Bagaimana cara kamu melepaskan tekanan ? 

makan , makan dan makan :D
6 . Antara handphone Blackberry atau iPhone 4S , yang manakah pilihan kamu ?

iPhone 4S :)
7. Apa yang akan kamu lakukan pada masa lapang ?

surfing internet je .
8 . Kalau kamu suka tengok cerita Barbie bagi sebab kenapa kamu suka menontonnya ataupun sebaliknya .

barbie ? haha . tak layan okay . tak minat la tgk cerita cmtu .
9. Ciri-ciri lelaki idaman ?

erkk , dpt bimbing ke arah yg lebih baik , setia , caring  ♥
10. Pernah rasa putus cinta ? 

tak :p
11. Subject yang teringin sangat nak skor 

addmath t_t

okay , dah byk sgt dah soalan yg dijawab . skrng korang jwb pulak soalan drpd ain ye . 

1. sihat ? hee :D
2. haa , pernah nampak hantu tak ?
3. hantu wujud ke ? =='
4. ape komen tntng blog neh ?
5. sayang saya tak ? :p
6. pernah kena fitnah ? 
7. apa pendapat korang tntng kwn mkn kwn ?
8. tau tak siapa yg cipta addmath ? grr 
9. apa korang phm tntng 'biology' ?
10. apakah teori kedatangan Islam ke Asia Tenggara ? haha .
11. bosan tak jwb soalan cmni ? haha . kbai :p


TAG :