Saturday, October 29, 2011

alaaaaaaaaaa :(

maxis broadband kat rumah buat psl lagi . online dkt cc -,-
huh , rndu nak update . lain kali lah buat entry panjang-panjang .
 kbai :')

Saturday, October 15, 2011

jom sebarkan !


PERHATIAN!! ini bukan ayat al-Quran...

PENTING ...tolong sebarkan. Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda.
Yang pasti............ ini bukan ayat al-Quran

Semoga kita semua berhati-hati jangan sampai terbeli dan digantung di rumah kita. Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita.

Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh orang-orang KAFIR.

Perhatian kalau ternampak penghujungnya ditulis "Surah Injilu Matay" (Terus reject).

Sila baca dan edarkan kepada sesiapa . Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah.

Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidiklah isinya juga. Tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah.

Sekali pandang macam ayat dan kalimah Al-Quran. Sebenarnya ayat dari kitab Bible.

Saturday, October 8, 2011

kenangan kami :)

assalammualaikumm . hyep , kembali mengupdate blog trsayang . hee :) nak storyyy . haa , smlm kann , ada keluar dgn ahli sidang redaksi sekolah ke gunung lang and tmn d.r . budak ipoh confirm tau tmpt tuu punye lahh . oke , berkumpul dkt sekolah pukul 3 ptg . then , cikgu dtg ambil pukul 3.30 . teros pegi ke gunung lang . ada yg naik motor , sbb dah ada lesen . tapi kteorang ? tumpang cikgu jelahh . lagi satu group naik ngn parent's member yg namenye walin . hee , unfortunately , sampai2 je dah tak boleh nak naik boat sbb boat smpai pukul 4 je . so sad :( tp tangkap la jugak pic kat situ utk letak dlm majalah sekolah . then , rancang la pegi ke tmn d.r . time tuuu ... group yg naik dgn parents tu join kiteorng . so , inilah jadinye :


oke , cuba kira berapa orang satu kereta ? haha . 8 orang tuuu . sampai 2 orang kt dpn sblh tmpt pemandu . hee , cuak je bila nampak kereta polis . haha . ada yg kejang pulak tuu . adehh , macam2 . tapi best ^_^ oke , ini laa kamii . cewahh ! haha .




oke . dah update . hee , got to go . bai .
sayasayangkawansayasangatsangat ^_^

Saturday, October 1, 2011

hargai ibu ayah :')

apa lah ertinya blog kalau tak di update . hee , susah betol nak tunggu ilham dtg nak update tentang apa . kosong je . haihh . btw , td ade bace kisah sedih . nanges t_t kalau ade yg tak nanges bace kisah tuu , hati keras rasanye . baru nak control taknak nangis , last last nanges jugak . cehh , tak percaya ?


nanges tak ? nanges tak ? hmm , kasih seorang ibu membawa ke syurga kann . hargai ibu masing-masing erk :') pernah terfikir tak yg dulu , masa lahirnya kita , ada senyuman yg terlakar dr seorang ibu dgn ayah . tapi sedar tak yg sekarang pusat kebajikan orang tua dah semakin ramai ? seolah-olah dah makin kurang kesedaran utk hargai apa jasa ibu n ayah . cuba kita renung sabda Rasulullah ni :

"Reda Tuhan (Allah) ada dalam reda kedua-dua ibu bapa dan kemurkaan-Nya ada dalam kemurkaan kedua-duanya." (Hadis riwayat al-Tabrani)


moga kita mnjadi insan yg sentiasa bersyukur .  aminn ..
sayang abah ibu :')