Monday, May 13, 2013

fasabrun jamil - sabar itu cantik

mcm biasa , sekian lama tak update blog . busy , malas . tu alasannya . rindu sebenarnya nak tatap blog ni . hmmm , lately selalu rasa diuji . hati mcm tak kuat , dtg masalah sikit , menangis . tp sebenarnya bila menangis tu laa kita cari kekuatan baru . kalau kita mengadu dkt manusia pun , bkn semua yang faham . dr sekolah lg aku dh ada yg membenci . flashback balik beberapa bulan lepas , masa form 5 .

time kelas fizik , semua student form 5 Science kena turun makmal , tiba-tiba ada seorang membe tegur , 
"eh Ain , apsal barang kau bersepah ats meja ? ishh kau ni , tak susun buku ke ?" haaa sudahh , pusing tgk membe sebelah , "Ana , td aku ada keluarkan semua buku ke ? bila pulak aku sepahkan meja ?" cepat-cepat ajak Ana naik kelas pergi tgk . bila masuk je kelas .. tgk bersepah barang .. ada yg cuba nak selongkar beg aku . apa masalahnya ? 

masa tuu dh tau dh , aku ada yang membenci . tu aku tau . masa form 5 terlalu ramai yang benci aku disebabkan jawatan . bila muhasabah diri , aku manusia . dlm teguran , mungkin ada yg terasa . aku manusia . bknnya perfect , tp bukan mcm tu caranya . tak perlu nak sepahkan brg org konon nak tunjuk protes . tak sangka , smpai skrng ada lg yg masih membenci . sebar fitnah bukan-bukan . come on , hati . nak didik hati bkn sng :/



kalau ada yang membenci sekalipun , jgn lawan guna kata-kata , kita cuba lawan dgn doa :')